Servicii

Tratament de urgenta

Atunci cand apare durerea, inseamna ca exista o leziune care poate evolua cauzand probleme severe ce pot afecta cat zonele invecinate cavitatii bucale atat si starea generala, astea inseamna ca echilibrul morfofunctional este afectat.

Protetica

Prin interventii de protetica dentara se restabileste integritatea dentara afectata de leziuni sau degradare, folosind lucrarea protetica - proteza dentara - fixa sau mobila, individualizata pacientului, fatetele dentare, coroanele dentare, incrustatiile, puntile dentare si lucrarile complexe protetice pe implanturi.

Igienizare

Detartrajul dentar este un tratament nedureros ce constă în îndepărtarea depozitului de tartru prin intermediul ultrasunetelor. O ședință de detartraj dentar durează între 15 și 60 de minute, în funcție de stadiul în care se află dantura pacientului, dar și de dimensiunea depunerilor de tartru.

Plan de tratament si profilaxie

Profilaxia dentară este cea mai simplă și accesibilă metodă de tratament. Profilaxia constă dintr-un set de proceduri care au ca scop prevenirea apariției cariei dentare și a bolii parodontale. Mai mult, profilaxia previne și evoluția acestor afecțiuni odată ce ele au apărut.

Tehnologie laser

Medicina actual este in cautarea de noi tehnologii cce au rolul de a imbunatati actul terapeutic, oferind tratamente minim invazive, eficiente si sigure. Tehnologia laser a capatat un real interes in cadrul tratamentelor parodontale. Succesul tratamentului parodontal este de oprire in evolutie a distrugeri tesuturilor parodontale, eliminarea sau controlul asupra factorilor etiologici, insotiti de modificarea florei microbiene la un nivel compatibil cusanatatea. Acest lucru poate fi obtinut cu succes, prin aplicatia laser-terapiei, fara concursul antibioterapiei. Beneficiile acestei noi tehnologii revolutionare sunt cunsumul de energie si materiale redus, timp redus de realizare a tratamentului, eficienta tratamentului mult superioara camparativ cu tratamentul clasic.

s

Urgente si consultatii

stomatologice

La fel ca oricare alta problema medicala, urgentele stomatologice sunt in egala masura la fel de importante. Acestea pot genera sechele permanente atunci cand sunt neglijate sau pot necesita tratamente destul de complexe si costisitoare. Un tratament stomatologic se administreaza atunci cand exista o durere acuta a dintilor si a maxilarelor. Atunci cand simtiti discomfort in timpul masticatiei sau la contactul cu alimente de temperaturi reci sau calde nu ezitati sa contactati in cel mai scurt timp un cabinet stomatologic. Cabinetul de stomatologie MarDent are ca scop infrumusetarea si tratarea tuturor afectiunilor stomatologice si ne dorim ca fiecare pacient sa se poate bucura pe delpin de zambetul acestuia.

Protetica

Echipa MarDent se va ocupa de inlocuirea dintilor lipsa sau reabilitatea complexa a arcadelor compleze, pentru ca dumneavoastra sa va puteti bucura de placerile de zi cu zi. Prin intermediul acestor interventii vom restabili integritatea dentara ce a fost afectata de anumite leziuni sau degradari. Folosim lucrarea protetica ce consta in proteza dentara, iar aceasta poate fi fixa sau mobila in functie de necesitatile fiecarui pacient.  Protetica dentara nu consta doar in estetica dintelui. In procesul acestei interventii, echipa MarDent tine intotdeauna cont de mai multe aspecte. Medicii stomatologi din cadrul cabietului nostru, vor vizualiza rezultatul online si vor fi capabili sa il reproduca.

Obturatii si

interventii chirurgicale

La MarDent veti avea parte de un zambet frumos in doar cateva zile. Va asiguram ca tratamentul va fi unul relaxant si la final va veti putea bucura de un zambet ideal si de o amintire placuta. Printre tehnicile de chirurgie orala fac parte rezectiile apicale, extractia dentara, regularizarile crestelor alveolelor si multe altele. Clinica noastra beneficiaza de medici chirurgi astfel ca pacientii nu vor fi nevoiti sa se deplaseze catre un alt cabinet stomatologic.  Corectiile dintilor uneori necesita doar mici retusuri, insa uneori acestea pot fi de o amploare mult mai mare. Frumusetea incepe intotdeauna cu un zambet frumos, doar la MarDent.

Profilaxie

Detartrajul se realizeaza cu instrumente actionate manual cu care se detaseaza tartrul de pe dinti si/sau cu instrumente activate sonic sau ultrasonic. Aceste instrumente folosesc vibratiile foarte fine pentru indepartarea tartrul de pe dinti. Acest procedeu poate duce la incalzirea dintelui din cauza vibratiilor si de aceea se foloseste un jet de apa pentru prevenirea acestui fenomen. Periajul profesional este o masura preventiva realizata doar in cabinetul dentar de catre medicul stomatolog. Aceasta masura are scopul de a completa metodele de igiena orala pe care pacientul si le poate aplica singur, acasa. În funcţie de corectitudinea şi eficienţa igienei dentare şi a riscului de apariţie a cariei dentare  ale pacientului, constatate de către medicul dentist, acesta va propune un plan de control al igienei orale; prin vizite regulate ( la 2-4-6 luni), în decursul cărora se vor realiza evaluări ale indicelui de placă bacteriană  pentru a depista locurile în care nu s-a efectuat o igienizare corectă.

Tratament endodontic

Primul scop al tratamentului endodontic este eliminarea factorilor cauzatori. In mod normal, infectiile pulpare apar datorita evolutiei cariilor dentare, unde microbii din procesul carios penetreaza smaltul si dentina pentru a ajunge la nivelul pulpei dentare. Uneori, pulpa dentara poate fi lezata datorita actiunii altor categorii de factori (care nu sunt microbieni). Pulpa mai poate fi vatamata si in urma actiunii unor agenti chimici puternici aflati in diferite medicamente dentare. Intr-un sens larg, o infectie va produce intotdeauna o inflamatie a tesutului infectat ca reactie locala de aparare impotriva agentului infectios. Pe de alta parte, inflamatia poate aparea si daca tesutul respectiv nu este inca infectat. In aceasta situatie, inflamatia apare ca raspuns al tesutului la agentii etiologici iritanti: toxine produse de agentii infectiosi care nu au penetrat inca tesutul, agenti termici, agenti chimici etc.