Stiati ca …

Stiati ca …

  1. Dintii fiecarui om sunt unici.Asa cum avem degete cu amprente unice, tot asa avem si dinti cu amprente unice.
  2. Femeile japoneze merg la medicii stomatologi pentru a-si stramba dintii. Ele vad altfel frumusetea considera ca femeile sunt mai frumoase cu dintii strambi.
  3. Atunci cand ne privim dantura in oglinda, vedem doar o treime din lungimea totala a unui dinte? Sub gingie este de fapt restul dintelui.
  4. Bebelusi se nasc cu dinti? Din statistici aflam ca 1 din 2000 de bebelusi se nasc cu dinti. Acestia sunt extrasi, deoarece pot da probleme legate de alaptat ori pot fi inghititi, pentru ca au radacini foarte fragede.
  5. Oamenii in trecut isi scoteau dintii la fierar sau la barbier? Acum, avem cabinete stomatologice unde ne putem trata in siguranta si mai putin dureros.Mergem sa ne tratam la stomatolog cand avem nevoie de implant, detartraj si cand avem nevoie de aparat dentar.
  6. Smaltul este cel mai dur tesut al corpului? De ce? Pentru ca este alcatuit din minerale in proportie de 96%. Cu toate acestea, el se poate deteriora foarte usor, fapt pentru care trebuie sa ai mereu grija la ce mananci.
  7. Poziția danturii poate fii influentata de limba si buzele unei personae. Persoanele care își mușcă buzele sau care isi împing dantura cu limba pot să se aleagă cu dinții strâmbi. Dintii se pot îndrepta cu ajutorul unui aparat dentar. Acestea au apărut acum mai bine de 4.000 de ani, fiind folosite pentru îndreptarea dinților.
  8. A fost descoperit in 2009 in Singapore cel mai mare dinte ce masura 3.2 cm.
  9. Atunci cand si-a pierdut dintii o britanica Angie Barlow si-a lipit dintii batrani cu superglue pentru a ii pune inapoi.I-a fost frica de medic asa ca a facut acest lucru acasa.Deci si-a creat singura o proteza dentara, Aceasta metoda nu e recomandata. Angie Barlow lipidusi dintii cu superglue a pierdut 90% din osul care sustinea dintii.
  10. Dintii sunt vanduti la licitatie. Unul dintre dintii vanduti i-a apartinut lui sir Isaac Newton. A cesta a fost vandut in 1816 la Londra cu suma de 3633 dolari. Era asezat inr-un inel de aur.